Alles over Reiki behandeling

2023-07-07
ZoMa Opleidingen

Als je lichaam niet lekker voelt of je bent toe aan ontspanning, dan kan het al eens helpen om een lekkere massage te boeken. Ook voor je energetische lichaam kun je een massage boeken. Dit kan ook zeer ontspannend werken. Zo'n energetische massage noemen we een reiki behandeling. Lees er hier meer over.

Wat is een reiki behandeling?

Een reiki behandeling werkt op de energie in je lichaam. Alles in je lichaam is door verschillende energiebanen met elkaar verbonden. In deze energiebanen kunnen dan ook blokkades ontstaan. Een fysieke massage maakt de blokkades in je spieren los, maar een reiki behandeling kan de blokkades van de energie in je lichaam opheffen.  Als je energetische blokkades in je lichaam hebt, kan dit ook effect hebben op je lichaam.Lichamelijke ongemakken of fysieke beperkingen kunnen resulteren in pijn of hinder. In dit geval kan een reiki behandeling zowel op fysiek als mentaal niveau helend werken.

Reiki behandeling leren

Als je zelf wilt leren om reiki behandelingen te geven, kun je hier een opleiding voor volgen. Je zult hier leren hoe je je open moet stellen om de reiki-energie aan te voelen en weer door te kunnen geven. Zo weet je welke verschillende technieken je kunt toepassen om een persoon het beste te kunnen helpen. Als je dit wilt leren kun je een opleiding volgen bij www.zoma-opleidingen.nl.

Hoe ziet een reiki behandeling eruit?

Veel mensen geloven nog niet helemaal in de werking van reiki. Toch is het al een eeuwenoude geneeswijze. De reden waarom veel er niet in geloven is omdat ze dingen eerst willen zien en het dan pas zullen geloven. Omdat je een reiki behandeling niet kunt zien met je blote oog, vinden ze dit vaak moeilijk.  Tijdens een reiki behandeling wordt er gebruikgemaakt van aanraking. De energie die uit je handen stroomt, kun je niet zien, maar wel voelen. Deze aanraking zal warm aanvoelen. Dit zijn de energieën in je lichaam die in beweging gezet worden. Dit werkt op verschillende niveaus. Zo kan het pijnverlichtend zijn, maar ook heel ontspannend werken. 

Wat gebeurt er met deze energie?

Tijdens een reiki behandeling zullen de energieën in je lichaam in beweging gezet worden. Als je bijvoorbeeld pijn hebt en je handen op de zere plek legt, geef je onbewust al schone energie uit de kosmos aan de pijnlijke plek. Dit voelt prettig aan en zal de pijn verlichten. Heb jij al eens een reiki behandeling gehad?